Media item

Reportage blindeninstituut Amsterdam (HD)

Reportage over het blindeninstituut in Amsterdam waar onderwijs wordt gegeven aan jongens en meisjes.

Meer

Exterieur shot Blindeninstituut aan de Vossiusstraat in Amsterdam omringd door veel bomen. Interieur shots met directeur Dr. A.H.J. Belzer; Diverse shots van blinden o.a. tijdens lezen van brailleschrift en aanbrengen van brailleschrift op papier m.b.v. van sjablonen (Heboldschrift); rekenen met de zgn cubarithme; het lezen van landkaarten in reliëf; betasten van skelet tijdens anatomieles. 
 
Directeur aan het werk op braille-schrijfmachine; blinde jongen schrijft adres van het instituut met behulp van sjablonen; Diverse shots blinden tijdens het vlechten van pitriet mandjes en rieten stoelmatting; het maken van een kleed; het vervaardigen van bezems en houten speelgoed. 
 
Diverse shots blinden oa typograaf zoekt letters bijeen uit letterbak; aan braille-pers; het binden van braille-boeken; aan diverse braille-schrijfmachines oa stenotypen; blinde meisjes tijdens handenarbeid en in naaiatelier. 
 
Jongens tijdens gymnastiekles oa paalklimmen; wandrek; ringen en brug; bespelen van harmonium en piano; cu meisje met koptelefoon. Spelende kinderen in de sneeuw in de tuin van het instituut.

Creator:
Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Publication date:
24 November 1925
Length:
10:06

Meer

Type:
video
Original format:
Film 
User:
Netherlands Institute for Sound and Vision
Tags: