FAQ

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord (gebruik control + f om makkelijk te zoeken). Wordt je vraag hieronder niet beantwoord? Mail dan naar remix@natuurbeelden.nl.

Tot wanneer kan ik meedoen?
Tot en met 17 september.

Wie kan er meedoen?

Iedereen boven de 16 jaar kan meedoen.

Wat is Creative Commons en waarom moet ik het gebruiken?
Aangezien Open Beelden gericht is op het bevorderen van hergebruik van audiovisuele content, valt al haar content onder één van de zes Creative Commons-licenties.

Voor de open collectie van Natuurbeelden is dat de Creative Commons - Naamvermelding-Gelijk delen licentie (CC BY-SA). Hierbij is het toegestaan om werk vrij te kopiëren, te verspreiden, door te geven, en wijzigingen op- en uit te voeren, zolang bij elk gebruik de naam van de auteur of licentiegever vermeld wordt. Het verspreiden en openbaar maken van afgeleide werken van het origineel is toegestaan onder voorwaarde dat het afgeleide werk onder dezelfde licentie vrijgegeven of openbaar gemaakt wordt als het oorspronkelijke werk. Bij inzending van jouw remix ga je ermee akkoord dat wij je werk onder de CC BY-SA mogen publiceren, uiteraard onder vermelding van jouw naam en link naar het origineel.

Wat kan ik winnen?
De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. De eerste prijs is €1000, de tweede prijs €500 en de derde prijs is €200. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op de Natuurbeelden bijeenkomst op zondag 24 september, bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Wie zit er in de jury?
De juryleden vind je hier.

Wedstrijdvoorwaarden
1. Remix Natuurbeelden loopt tot en met 17 september 2017. Remixes die na 17 september 2017 ingestuurd worden, dingen niet meer mee naar de prijzen.

2. Maximale lengte van een ingezonden filmpje is vijf minuten. In het werk moeten fragmenten uit de open collectie van Stichting Natuurbeelden terug te vinden zijn (en daar moet, zoals CC BY-SA stelt, naar verwezen worden).

3. Er is geen limiet aan het aantal filmpjes dat je mag insturen.

4. Elk ingezonden filmpje dient te voldoen aan de gebruikersvoorwaarden van Open Beelden.

5. Al het materiaal dat je gebruikt in je remix (video, muziek, foto, etc) moet rechtenvrij zijn. Dat betekent dat het materiaal van jezelf is (jij bent de maker en auteursrechthebbende) of dat je toestemming hebt van de rechthebbenden hebt om het materiaal te gebruiken.

6. Stichting Natuurbeelden is niet aansprakelijk voor enige inbreuk op auteursrecht die in een ingezonden remix wordt gemaakt.

7. Om aan Remix Natuurbeelden mee te mogen doen, moet je je materiaal onder een Creative Commons Naamsvermelding -Gelijk delen (CC-BY-SA) beschikbaar stellen. Hiermee wordt gewaarborgd dat de remixes weer beschikbaar komen voor hergebruik door derden.

8. De ingezonden filmpjes mogen door Stichting Natuurbeelden gebruikt worden voor promotionele doeleinden, waaronder vertoning in bioscoopzalen of online.

9. Zoals de CC-BY-SA stelt, moet er bij de remix waarin Natuurbeelden verwerkt zijn, vermeld worden dat gebruik is gemaakt van fragmenten van Stichting Natuurbeelden (www.natuurbeelden.nl) en van het werk van een bepaalde maker (zie de info bij de video hiervoor).