Meedoen

Remix Natuurbeelden liep tot 18 september 2017 en is dus helaas gesloten.

In Remix Natuurbeelden roepen we makers op om een remix te maken van de Natuurbeelden die beschikbaar zijn op Open Beelden. Verwerk ook gerust eigen of elders gevonden (legaal) beeldmateriaal en audio in je remix, als er uiteindelijk maar wel Natuurbeelden in verwerkt zijn. Geef nieuwe betekenis aan het materiaal! Je nieuwe werk mag maximaal vijf minuten duren. Je kan deze tot en met 17 september inzenden. Een professionele jury selecteert drie winnaars uit de inzendingen: de eerste prijs is €1000, de tweede prijs €500 en de derde prijs is €200. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op de Natuurbeelden bijeenkomst op zondag 24 september, bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Belangrijk om te weten is dat er in deze wedstrijd gebruik wordt gemaakt van een Creative Commons licentie. Dat betekent dat je door de inzending van je remix ermee akkoord gaat dat wij je werk onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen licentie mogen publiceren (CC BY-SA). Check https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl en de FAQ voor meer info. Hier vind je ook de uitgebreide wedstrijdvoorwaarden.


Hieronder vind je een stappenplan voor het maken en inzenden van jouw remix.

1. Download fragmenten van Natuurbeelden
Je mag alle clips van Stichting Natuurbeelden op Open Beelden gebruiken. Check hiervoor Media. Let op: de zoekresultaten boven de paginanummers behoren bij Natuurbeelden (ook aangegeven in beschrijving); 'resultaten uit de volledige beschrijving' zijn geen Natuurbeelden. Elk fragment van Natuurbeelden kan je in een aantal formaten downloaden. Zorg ervoor dat je naar de maker en eventueel de titel van de gebruikte fragmenten verwijst in je video of beschrijving.

2. Remix!

Je bent vrij om Natuurbeelden in combinatie met je eigen materiaal in je remix te gebruiken. Let wel op dat al het materiaal dat je gebruikt (video, muziek, foto, etc) rechtenvrij is. Dat betekent dat het materiaal van jezelf is (jij bent de maker en auteursrechthebbende) of dat je toestemming hebt van de rechthebbenden hebt om het materiaal te gebruiken. Er zijn verschillende plekken waar je video- en muziekmateriaal kan vinden die hergebruik toestaan (bijvoorbeeld onder een Creative Commons licentie). Let goed op dat je materiaal uitzoekt waarbij duidelijk aangegeven is dat je het materiaal mag hergebruiken.

3. Uploaden

Heb je Natuurbeelden in je remix gebruikt? Is je nieuwe werk niet langer dan vijf minuten? Je verwerkte materiaal rechtenvrij? Dan ben je klaar voor het inzenden van je remix. Maak een account aan op Open Beelden en upload je filmpje hier. Geef je upload de licentie Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen licentie (CC BY-SA).

4. Geef je upload het tag én (!) het trefwoord: Remix Natuurbeelden inzending (hoofdlettergevoelig)

Na je upload kan je je remix nog verder bewerken. Je moet in de beschrijving of in de video verwijzen naar de gebruikte fragmenten en zijn of haar maker, zoals CC BY-SA hergebruikers vraagt. Voeg ook een trefwoord en tag toe, namelijk: Remix Natuurbeelden inzending (hoofdlettergevoelig). Dit kan bij ‘Voeg meer info toe’ (helemaal onderaan). Als je dit vergeet zal de jury je inzending niet kunnen terugvinden en maak je geen kans op de prijzen. Vergeet niet op te slaan.

5. Na 17 september
Na 17 september zal de jury zich buigen over de inzendingen en een top 3 selecteren. Op 24 september zal deze bij de Natuurbeelden bijeenkomst bij Beeld en Geluid in Hilversum bekend gemaakt worden.