Over Stichting Natuurbeelden

Stichting Natuurbeelden bestaat uit elf natuurorganisaties; ARK Natuurontwikkeling, IUCN NL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, De Waddenvereniging, De 12 Landschappen, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Dierenbescherming, Dutch Caribbean Nature Alliance en het Goois Natuurreservaat.

De stichting heeft de afgelopen jaren bijzondere bewegende natuurbeelden verzameld. De collectie bestaat inmiddels uit ruim 4.000 fragmenten van planten, dieren en landschappen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geeft een beschrijving van de beelden en plaatst ze op www.natuurbeelden.nl. De site geeft een uniek kijkje in de bijzondere natuur die Nederland rijk is. Alle beelden die op de site staan, zijn te bestellen. Zo kunnen natuurorganisaties, onderwijs- en mediaprofessionals het materiaal naar eigen inzicht verwerken in diverse communicatie-uitingen.

Een deel van de collectie is beschikbaar gemaakt voor hergebruik onder een Creative Commons-licentie en is terug te vinden op natuurbeelden.openbeelden.nl.